Omkostninger - Er modelbygning en dyr hobby?Teach yuor kid
 
Jaej……… Afhængigt af hvad det er man ønsker at bygge, så kan man næsten altid finde et kvalitativt fornuftigt sæt i prislejet 150 – 400 kroner (skibe er dog ofte lidt dyrere), derudover skal påregne omkring 100 kroner ekstra pr. model til lim, maling, pensler og hvad der ellers kan være af remedier til byggeprocessen. Dette kan måske lyde som meget for en enkelt model, men selv et forholdsvis enkelt byggesæt som f.eks. et enkelt motors fly i 1/48 kan nemt tage 20-30 timer inden den færdige model kan sættes på hylden og jo mere rutineret man bliver, jo mere omhyggelig bliver man også så tidsforbruget kan hurtigt vokse til omkring 50 timer og set i det lys er det jo sjældent at man finder så meget tidsfordriv til en så lav pris.
Nu er det jo sådan med hobbyer at jo mere man(d) begynder at brænde for det, jo bedre værktøj ønsker man(d) sig, så derfor kan der naturligvis også komme vise udgifter til diverse værktøjer som tænger, pincetter, sliberedskaber og alle disse småting kan da naturligvis få det hele til at løbe op. Og især airbrush og kompressor kan godt trække tænder ud, men her klubfællesskabet en stor hjælp da vi alle har været der og derfor ved hvor vi kan spare pengene og hvilke værktøjer er uundværlige og hvilke der bare ville ende som et fejlkøb.
 
Til byggemøderne i Århus modelbygge klub er der både airbrush og kompressor til rådedighed, som man er velkommen til at komme og prøve.
 
 
 
12805797 1563590947291526 732738801956514805 n (1)Indkøbsmuligheder for modeller og værktøjer?
 
I Danmark kan det ofte virke som at modelbygning er en død hobby, hvor man før i tiden kunne finde byggesæt i de fleste legetøjs butikker er det i dag blevet en svære. Når det drejer sig om fysiske butikker er vi lidt udfordrede, især hvis man bor uden for de større byer men i Århus er vi forholdsvis heldige med modeludvalget og der er også ganske fornuftige muligheder for at få fat i farver og lim.
Derudover er fornuftigt udvalg af internet basserede butikker i både Danmark og Europa hvor både værktøjer, maling og byggesæt kan fås til en fornuftig pris.12809541 1563003657350255 4214409260052241246 n
Men hvis man har en fysisk butik i sit lokalområde, bør man altid huske også at gøre brug af denne også når det kommer til at koste lidt mere, for ellers kan man kun takke sig selv når den ikke er der mere.
Et samtale emne til byggemøderne i Århus modelbyggeklub er tit hvor kan man købe de bedste sæt til den bedste pris, hvilken butik føre hvilke maling, lim og værktøj.
Der kommer konstant nye byggesæt på markedet og kvaliteten af disse er i dag langt højere end de byggesæt man fandt i legetøjsbutikkerne tilbage i firserne.
 
 
 
 
 
Sniff tetcModelbygning og helbred
 
Når man bygger plastik modeller kan der ikke undgås en vis kontakt med opløsningsmidler i form af lim og maling, her er der dog gennem de senere år kommet muligheder for at benytte sig af vandbaserede akrylfarver, og skulle man alligevel vælge at benytte sig af de oliebasserede enamel farver så sker kontakten med opløsningsmidlerne, til rensning af pensel eller fortynding til airbrush, i så begrænset omfang at det ikke er noget man tager skade af.
Der er dog enkelte tilfælde hvor man efter brug bør forlade rummet og få luftet ud.
Til byggemøderne i århus modelbyggeklub sidder vi i et meget vel-ventileret lokale, så her er man ikke generet af lim eller malings dampe.
Modelbyggere får naturligvis ikke den motion som folk der løber en halv maraton eller løbende opsøger et fitness center, men på den 15037344 1696785950638691 675290890169534249 npositive side så er det sjældent hørt at modelbyggere får træningsskader og uden nogen empiriske data til at understøtte dette, så vil jeg vove påstanden at det at koncentrere sig om en model, er en god måde at håndtere dagligdagens arbejdsstress og hjælper til at holde et lavt blodtryk.
Som hobby for børn er det godt til at lære barnet, værdien i at fordybe sig i en opgave og koncentrere sig om denne.